suomi_finland_100

Tervetuloa mukaan juhlistamaan suomalaista työtä!

Suomen suuri juhlavuosi on käynnistynyt ja me Suomalaisen Työn Liitossa juhlimme sitä myös näyttävästi Made by Finland -kampanjan alla. Nyt on aika tuntea ylpeyttä monimuotoista suomalaista työtä kohtaan ja osoittaa, millaisella työllä suomalaista hyvinvointia rakennetaan. Kutsumme kaikki mukaan jakamaan suomalaisen työn tarinoita!

Suomen hyvinvointi on rakennettu työllä, ja me Suomalaisen Työn Liitossa uskomme, että työ rakentaa hyvinvointiamme myös seuraavat sata vuotta. Suomessa tehdään monilla aloilla ja monissa työtehtävissä upeaa, merkityksellistä ja arvokasta työtä. Sitä jos jotain kannattaa nostaa esiin ja juhlia.

Kampanjassamme on mukana yli 80 Suomalaisen Työn Liiton jäsenyritystä, jotka edustavat suomalaista valmistusta, suunnittelua, muotoilua tai tuovat esiin yhteiskuntavastuutaan. Monelle kumppaniyrityksistä on myönnetty joko Avainlippu, Design from Finland– tai Yhteiskunnallinen yritys -merkki. Made by Finland kokoaa yhteen myös suomalaisen työelämän asiantuntijat. Yhdessä Tekesin, Työelämä 2020 -hankkeen ja Työterveyslaitoksen kanssa tulemme tarkastelemaan ja kehittämään suomalaista työelämää ja sen vahvuuksia.

Haluamme kampanjallamme muistuttaa, että työ tuo hyvinvointia sekä yksilöille että koko yhteiskunnalle. Näemme myös, että on tärkeää osata tunnistaa tämän päivän suomalaisen työn menestystekijät ja voida tuntea aitoa ylpeyttä suomalaista työtä kohtaan.

Kampanjan käynnistää Klaus Härön ohjaama Seuraavat sata vuotta -filmi, joka kertoo neljä tarinaa suomalaisen työn tulevaisuudesta lasten haaveiden kautta. Mitä voimmekaan saavuttaa, kun vain olemme tarpeeksi sinnikkäitä ja uskomme omiin kykyihimme? Millaisia innovaatioita kehitämmekään, kun kannamme jokainen kortemme kekoon ja toimimme vastuullisesti, toisiamme auttaen ja yhdessä tehden?

Juhlavuoden aikana Made by Finland -sivustolla nostamme valokeilaan inspiroivia tarinoita suomalaisen työn tekijöistä. Henkilöiden ja tarinoiden taustalla on ajatus siitä, että jokaisen ihmisen tekemä työ on arvokasta, ja työ luo hyvinvointia meille kaikille. Kuka tahansa, myös sinä voit ottaa osaa ja paljastaa meille hienon liikeidean, esimerkillinen työntekijän, innovatiivinen start upin tai jonkin muu suomalaista monimuotoista osaamista edustavan asian, josta me kaikki voimme olla ylpeitä. Tarinoita nostetaan esiin sivustomme lisäksi pitkin vuotta myös Radio Novan aalloilla.

Lokakuussa järjestettävässä valtakunnallisessa Avoimet ovet -tapahtumassa kaikki halukkaat yritykset ja organisaatiot avaavat ovensa ja kutsuvat ihmiset tutustumaan toimintaansa, kukin omalla tyylillään. Vuoden aikana tutkitaan myös suomalaisten näkemyksiä suomalaisesta työstä ja sen tulevaisuuden menestystekijöistä.

Made by Finland on virallinen osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Rakennetaan yhdessä seuraavat sata vuotta! Seuraa Made by Finlandia Facebookissa ja osallistu keskusteluun Twitterissä ja Instagramissa: #madebyfinland