Espoon kauppalassa asui viisi ihmistä, jotka halusivat auttaa Mankkaan kaatopaikalla asuvia asunnottomia ihmisiä. Nämä viisi ihmistä, kaksi naista ja kolme miestä, perustivat Espoon
diakoniasäätiön vuonna 1970.

Kaikkien näiden vuosien ajan Espoon Diakoniasäätiön toimintaa on ohjannut halu tukea vaikeassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä ja parantaa heidän mahdollisuuksiaan yhteiskunnassa.

Uusi sivu toiminnassa alkoi vuonna 2010, kun säätiö perusti yhteiskunnallisen yrityksen, Eedi asumispalvelut Oy:n, auttamaan erityistä tukea tarvitsevia ihmisiä. Eedin perusajatuksena on nähdä ja kuulla ihmisten ainutlaatuisuus, oppia tuntemaan heidät ja luoda heille uusia mahdollisuuksia avata ovia maailmaan. Meidän joukossamme elää usko huomiseen. Teemme myös parhaamme siinä, että jokainen voi elää omannäköistä elämää ja näin käyttää omia avaimia elämän tuomiin vastoinkäymisiin. Arkeemme kuuluu iloja ja suruja, pyykkivuoria ja kakkukahveja.

Eedissä jokainen asukas voi elää omannäköistään elämää ja näin käyttää omia avaimia elämän tuomiin vastoinkäymisiin. Kuvassa Sanna ja pehmolelut.
Arkeemme kuuluu iloja ja suruja, pyykkivuoria ja kakkukahveja – ja paljon yhteisiä luontoretkiä.
Viikottaiset eläinvierailut ovat Eedissä odotetuimpia: päästään rapsuttamaan ja halaamaan karvakuonoja ja ilo on molemminpuoliinen.
Eediläiset viettävät paljon aikaa yhdessä. Mukavat juttutuokiot ystävien kesken lämmittävät myös talvipakkasilla.
Kissat pitävät eediläisistä ja eediläiset kissoista. Tässä ajatustenvaihtoa konkreettisesti.
Isosta Leonbergin koirasta riittää rapsuteltavaa jopa kolmelle eediläiselle.

Kuten viisi perustajajäsentä, Eedin työntekijät kantavat yhteiskunnassa vastuuta siitä, että huolehdimme ja kunnioitamme itseämme ja toisiamme. Haluamme myös kannustaa kaikkia tekemään valintoja, jotta tulevaisuudessa – vähintään seuraavat sata vuotta – yhteiskuntamme haluaa pitää huolta niistä ihmisistä, jotka tukea tarvitsevat. Me sitoudumme olemaan tässä työssä mukana!

Eedissä eläinvierailut ovat jokaviikkoisia, asukkaille tärkeitä hetkiä.
Eedin Green Care -toiminta kuuluu tärkeänä osana Eedin vuodenkiertoon ja yhteisöllisyyteen.

Yhteiskunnallinen yritys -merkki kertoo, että yritys on perustettu yhteiskunnallista tarkoitusta varten ja voitosta suurin osa kanavoituu yhteiskunnalliseen hyvään.