Saimaan rannalla tehdään merkittävää suomalaista teollisuushistoriaa: ensin yli 120 vuotta sitten lankarullien valmistuksessa, nykyään vähäpäästöisen biopolttoaineen, UPM BioVernon, tuotannossa.

 

Olemme käyttäneet Kaukaan tehtaalla raaka-aineena kotimaista uusiutuvaa puuta jo vuodesta 1892, jolloin paikalla aloitettiin lankarullien teollinen tuotanto. Vähän myöhemmin ryhdyimme valmistamaan niiden sorvaustähteestä sellua. Jo tuolloin toimintamme punaisena lankana oli raaka-aineen mahdollisimman tehokas hyödyntäminen.

Nyt uusin tuotantoyksikkömme, Lappeenrannan biojalostamo, muuttaa sellutuotannon tähteenä syntyvän mäntyöljyn ainutlaatuiseksi biopolttoaineeksi. Valmistukseen ei käytetä lainkaan ravinnoksi sopivia raaka-aineita. Haluamme hyödyntää jokaisen puusta saatavan kuidun kestävän kehityksen nimissä.

Kehitimme tähtituotteen, UPM BioVerno -dieselin, joka vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 prosenttia ja autoilun lähipäästöjä merkittävästi fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna. Olemme ylpeitä, että ympäristövastuun kantamisen lisäksi meillä on mahdollisuus osallistua paikallisen hyvinvoinnin lisäämiseen työllistämisen kautta. Tahdomme olla mukana rakentamassa maailmaa myös tuleville sinivalkoisille sukupolville. Seuraavat sata vuotta ovat jo työn alla.

”Olemme ylpeitä suomalaisista juuristamme ja siitä, että tähtituotteemme, vähäpäästöinen UPM BioVerno -diesel, on suomalainen innovaatio.”

– Sari Mannonen, UPM Biopolttoaineet -liiketoiminnan johtaja (henkilöt vasemmalta: Panu Routasalo, Sari Mannonen, Heli Laumola)

 

”Metsäteollisuus on vastakin Suomen talouden selkäranka. Sen rooli voi olla sitä suurempi, mitä rohkeammin suomalaisten bioyhtiöiden kehittäjät pystyvät luomaan uusia tuotteita. UPM BioVerno näyttää tässä esimerkkiä.”

– Mikael Pentikäinen, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja

Avainlippu kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu on tuotettu Suomessa ja työllistää Suomessa. Kotimaisuusasteen on oltava yli 50 %.