Syksyllä 1946 Kaunialaan saapui joukko sotaveteraaneja, keski-iältään 27-vuotiaita. He olivat Kaunialan ensimmäiset potilaat. Ja he halusivat kuntoutua, sillä sota oli nyt takana ja koko elämä edessä.

Syksyllä 1946 Kaunialaan saapui joukko sotaveteraaneja, keski-iältään 27-vuotiaita. He olivat Kaunialan ensimmäiset potilaat. Ja he halusivat kuntoutua, sillä sota oli nyt takana ja koko elämä edessä. Vaikeistakin vammoista huolimatta osa heistä kuntoutui ja vieläpä opiskeli ammatin Kaunialassa. Kaunialan henki oli hyvä ja hoito potilaita kunnioittavaa. Tiiviissä, lämminhenkisessä yhteisössä elämästä otettiin kaikki ilo irti eikä kaveria jätetty. Osa nappasi Kaunialasta hoitajan mukaansa, perusti perheen ja eli mahdollisimman normaalia arkea. Voi sitä jälleennäkemisen riemua, kun välillä päästiin, ja päästään edelleen, kuntoutusjaksolle ’kakkoskotiin’ Kaunialaan!

Pieniä tekoja, suuria iloja. Musiikki ja kulttuuri ovat tärkeitä.
Jokaista kannustetaan osallistumaan oman toimintakykynsä puitteissa, vaikkapa vuoteesta käsin: laulaen, piirtäen tai tablettia hyödyntäen.

Aikaa on kulunut, mutta Kaunialan periaatteet eivät ole muuttuneet. Kaunialassa ulkoillaan yhä ahkerasti, syödään oman väen tekemää paistia ja iloitaan arjesta. Vallattomien nuorten miesten joukko on varttunut yli 90-vuotiaiksi arvokkaiksi herroiksi, ja hoivaa sekä kuntoutusta tuotetaan yhä samoilla periaatteilla. Vuosikymmenien saatossa Kauniala on ikääntynyt käsi kädessä potilaidensa kanssa, oppinut ja kehittynyt matkan varrella. Kauniala on avannut ovensa kaikille ikäihmisille ja rakentaa tulevillekin sukupolville arvokasta vanhuutta. Tänä päivänä KotiKauniala tulee auttamaan varttunutta myös kotiin.

Ulkoilu on aina kuulunut Kaunialan arkeen.
Erikseen palkattujen ulkoiluttajien tehtävänä on mahdollistaa jokaiselle ulkoilua ympäri vuoden. Myös vapaaehtoistyöntekijöistä on tässä suuri apu.

Kaunialassa historiaa on aina vaalittu. Sotaveteraaniemme muisteluja, tarinoita sodan ja rauhan ajoilta on tallennettu Kaunialan digitaaliseen muistelumuseoon. Katso, mitä veteraanit ovat halunneet kertoa meille, nuoremmille sukupolville.

Avainlippu kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu on tuotettu Suomessa ja työllistää Suomessa. Kotimaisuusasteen on oltava yli 50 %.

Yhteiskunnallinen yritys -merkki kertoo, että yritys on perustettu yhteiskunnallista tarkoitusta varten ja voitosta suurin osa kanavoituu yhteiskunnalliseen hyvään.