suomi_finland_100

Uudenlainen tapa hoitaa firman lakiasioita

Tonni on iso raha yrittäjälle. Mutta lakitoimistosta sillä ei vielä kovin paljon saa. Miten tämän ongelman voisi ratkaista? Tästä lähti idea uudenlaisen lakipalveluyrityksen perustamiseksi.

Moni firma, varsinkin pieni yritys, ei käytä lainkaan lakipalveluja tai sitten niin tehdään kun on jo ”liian myöhäistä”. Myös pienillä firmoilla tulisi olla mahdollisuus hoitaa lakiasiat kuntoon kohtuuhintaan, tarvittaessa osin jopa itsenäisesti ja itsepalveluna.

Erityisesti keskeisen dokumentaation kuten sopimuspohjien osalta moni firma voisi itsenäisesti hoitaen saada asiat riittävän hyvään kuntoon. Kaikessa ei välttämättä tarvitse aina turvautua lakimieheen. Lisäksi oman lakiosaamisen itsenäinen kehittäminen voisi tarkoittaa sitä, että lakimiehen palveluista selvitään edullisemmin. Ja silloin kun pieni yritys hoitaa lakiasioitaan kuntoon, olisi tärkeää, että se tietää mitä se saa ja mitä se maksaa.

Tällaisista ajatuksista syntyi idea, että firmoille tulisi olla tarjolla edullinen ja moderni tapa aloittaa lakiasioiden hoitaminen, jopa itsenäisesti. Palveluiden tulisi maksaa enemmän vasta sitten, kun niitä räätälöidään asiakkaan tarpeisiin. Vähän siten kuin moni suomalainen insinööritalo ja ohjelmistoyritys jo toimii.

Ei se ole varmasti pelkästään pelko kalliista kustannuksista, minkä takia jo ajatus lakipalveluiden käyttämisestä on epämiellyttävää. Juristi ei välttämättä tee itseään kovin helposti lähestyttäväksi. Se puhuu ihmeellistä ja vaikeaa kieltä, pukeutuu jäykästi ja on tavoitettavissa hulppeassa toimistossa. Eikä lakiasioiden hoitaminen ole muutenkaan kauhean innostava asia. Entäpä jos tämäkin ongelma voitaisiin jotenkin ratkaista?

Lakipalvelu on tylsä ja epämiellyttävä kokemus, vain jos siitä tehdään sellainen. Tehdään se toisenlaiseksi! Tuodaan palvelu välineeseen, jota ihmiset tykkäävät käyttää, eli kännykkään. Ja palvelut pitäisi olla käytettävissä milloin vain, missä vain. Ja vähän rennompi ote, ei tarvitse olla niin jäykkä. Voidaan vähän jopa yrittää innostaa ihmisiä. Ja jos itsepalveluna saadaan hyvä kokemus lakiasioiden hoitamisesta, ehkä on helpompi myöhemmin ottaa yhteyttää lakimieheen, jos tarve tulee. Näistä ajatuksista syntyi idea muuttaa lakipalvelujen palvelukokemusta.

Näin muotoutui toisenlaisen lakifirman, LAKIUS Oy:n liikeidea. LAKIUS Oy on ylpeä Suomalaisen Työn Liiton jäsen ja on saanut oikeuden käyttää Avainlippu-merkkiä tunnuksena kotimaisesta palvelustaan.

Yritykseen voi tutustua osoitteessa www.lakius.fi. Lakiuksen liikeidea selviää myös tästä 1 minuutin videosta: https://vimeo.com/211444251

Tutustu tarkemmin